Interview Sara

Sara, 24-03-2015, Utrecht

1. Wil je wat over jezelf vertellen, qua achtergrond? Leeftijd, familie, studie, culturele achtergrond en geaardheid.
Ik ben Sara, 26 jaar oud en kom uit Harderwijk. Achtergrond is Marokkaans en geaardheid is lesbisch en ik leer voor zelfstandig kok. Heb vier zussen en 1 broer.
2. Hoe ervaar jij de Prisma Groep?
Prisma Groep is voor mij een gezellige, open groep, kijk ernaar uit om naartoe te gaan. Ik ervaar veel herkenning en Prisma groep brengt mij veel goede dingen. Veel herkenning in wat anderen vertellen. Dat doet me goed. Heb Ook Nederlandse vriendinnen die lesbisch zijn, dat is toch anders. Als je bicultureel bent dan gaat het veel verder qua begrip. En krijg er positieve energie van.

3. Wat levert de Prisma Groep jou op?
Leuke contacten met mensen. Het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag door nog actiever te worden in de groep. Door mijn mening te geven en in de toekomst als vrijwilliger actief te worden. Het geeft mij een goed gevoel.

4. Waarom is de Prisma Groep zo belangrijk voor jou?
Ik vind herkenning bij anderen. Ben nu vier/vijf keer geweest. Krijg er positieve energie van. Coming-out was wel apart, heb er als bicultureel mee gewacht en wist niet wat de reacties zouden zijn. Heb veel begrip voor anderen die nog niet uit de kast zijn.

5. Denk je dat de Prisma Groep een unieke groep is?
Ja, dat denk ik wel. Op de Veluwe waar ik vandaan kom heb je alleen het COC in Zwolle, ben daar ook nooit geweest. Heb me Niet ergens bij kunnen aansluiten, want daar zijn ook veel christelijke mensen. Bij hun is het tevens een taboe. Kende ook geen andere groepen, nu wel via de Prisma Groep Ma'ruf leren kennen.

6. Is het belangrijk dat dit soort groepen ook in andere steden komen? Zo ja, waarom?
Ja, dat is zeker belangrijk. Op de Veluwe zijn er voor zover ik weet alleen vrouwenfeesten en geen groepen of bijeenkomsten voor biculturelen. Het zou de jongeren wel goed doen, als er bijvoorbeeld meer voorlichting werd gegeven. Op de Veluwe word er weinig aandacht aan besteed, er zijn weinig groepen waar je bij terecht kan. Denk dat er wel animo voor is.

7. Als de Prisma Groep niet meer zou bestaan, wat zou je dan allemaal moeten missen?
Gezelligheid, openheid, herkenning, de gesprekken en leuke mensen.

8. Hoe vind je het om ook vrijwilliger te zijn bij de Prisma Groep?
Wil graag mijn steentje bijdragen aan de activiteiten voor deze doelgroep. Aangezien wij ook veel jongere leden hebben in de groep. Mooi om te zien dat er veel nieuwe mensen bijkomen, omdat ik denk dat het makkelijker is in verband met coming-out als je al bij zo een groep bent. En acceptatie van jezelf.

9. Wat hebben biculturele LHBT nog meer nodig?
De nieuwe generatie zal het wat makkelijker krijgen, omdat ze wat meer open-minded en softer worden. Ook omdat ze hier zijn geboren en ermee opgroeien. Denk dat er in iedere klas of groep wel iemand zit die anders geaard is. Wil meer acceptatie binnen de islamitische cultuur. Heb zelf nooit het gevoel gehad dat ik anders ben behandeld door mijn geaardheid. Meer begrip zou fijner zijn voor mijn vrienden, merk het niet bij mezelf. Ook een vriend is christelijk en homo en ik denk er meer begrip voor mag komen. Zie wel een stijgende lijn. Als ik uit de kast kom zijn de reacties verschillend, zoals oh dat had ik wel verwacht of oh dat had ik nooit gedacht van jou.

10. Hoe zie jij de toekomst voor groepen zoals de Prisma Groep?
Zie dat positief in. Er komen steeds meer leden/nieuwe gezichten, dus meer mensen vinden de groep. Ik zie gewoon dat mensen het leuk vinden en herkenning zien en actief meedenken en hun mening geven.

11. Heb je nog iets toe te voegen aan het interview:Ja, mogen we nog veel plezier/leuke avonden hebben met zijn allen.

| www.stichtingprismagroep.com | isjed.hussain@gmail.com |
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin